SO 9 observatie fruit/maaltijd

Voor deze stage-opdracht moest ik observeren hoe kinderen in de kinderopvang hun maaltijden nuttigen. Dit omvatte zowel het fruitmoment als het middagmaal. Tijdens de observatie heb ik gelet op verschillende dingen, zoals hoe het eten werd aangeboden, hoe de kinderen ermee omgingen, en hoe de begeleiders hen aanmoedigden om te eten.

Bij het fruitmoment werd het fruit meestal door de opvang zelf voorzien, zoals bananen, appels, druiven en mandarijnen. Soms werd het aanbod veranderd door allergieën. De kinderen aten zelf, en als ze het fruit niet wilden, werd ze niet geforceerd om het op te eten. De begeleiders zetten de kinderen niet onder druk om te eten. Als het eten te lang duurde, werden de kinderen lichtjes aangemoedigd om door te eten.

Bij het middagmaal werd het eten mee gegeven door de ouders de kinderen kregen wel de mogelijkheid om soep te drinken die daar zelf werd gemaakt door de begeleiders. De begeleiders probeerden de kinderen te motiveren om te eten door bij hen te zitten en eventueel wat eten weg te halen om het te de kinderen wat aanmoedigen om te eten. Ook hier werd verwacht dat de kinderen zelfstandig aten.

Na de maaltijd gooiden de kinderen zelf hun afval weg, en de begeleiders zorgden ervoor dat de tafels werden schoongemaakt.

©2024 GELUKKIG KIND. Krijn Taconiskade 346, 1087 Amsterdam
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin